Spiral Gallery by Deshaus

Spiral Gallery by Deshaus

Architects: Atelier Deshaus (Liu Yichun / Chen Yifeng)
Design Team: Liu Yichun, Chen Yifeng, Fan Beilei
Photography: Shu He, YaoLi, Zhang Siye
Location: Shanghai, China

The Spiral Gallery is adjacent at the central greenland of Jiading new town. The green land is pleasant scenery, and has been existed from the beginning of the design. For this reason, the “spiral” type we choose is not only a way to organize the exhibition space; it is also a way to see the view.

© Yao Li

© Shu He

© Shu He

© Zhang Siye

© Zhang Siye

© Yao Li

© Shu He

© Shu He

© Shu He

© Shu He

© Shu He

© Yao Li

© Yao Li

© Yao Li

© Liu Yichun

Pure round is inserted by a spiral, brings into a primal space with a spiral interior flowing from the public to the private; most importantly, it gives a way to enter the building from the landscape: you can enter the annular interior space directly, or walk along the spiral external stairway to first get onto the higher place of the rooftop, and then go downstairs to the central courtyard to enter the building. The plot, angle and height of the view are continuously transformed, the spatial height is changed, and the introverted and open spaces are being mutually altered by the walking direction as well. A cruise joy is provided, which also can be seen as an abstract way of the Chinese garden. Here, the way to view is also the way to enter the building.

comments powered by Disqus