GZ Abfaltersbach by Machné Architekten

GZ Abfaltersbach by Machné Architekten

Architects: Machné Architekten
Site Area: 2.289 sqm
Floor Area: 1.583 sqm
Built-Up Area: 850 sqm
Completion date: 2011
Location: Abfaltersbach, Austria

The field and the stones
The new community center consists of three main parts (auditorium, music rehearsal room, Town Hall) and the fire department. The individual functions are as large “boulders” scattered on the site.

These species were aligned along important edges (neighboring houses) and sightlines . Those stones are connected by the foyer. The fire department serves as the basis of the “stones”.

Through these seperation of the building in the various areas the urban scale of teh building fits very well into the existing structure. The spaces between the “stones” provide glimpses such as the view to the church,. The use of the site and the positioning of the town Hall on the street and the foyer to the north is creating two new squares.

The northern area of the building (foyer) goes over into the existing event space and in the south, a new place, which is flanked by the townhall and the fire department.

Internal Organization
By dividing the building into separate areas, it is possible to give each part its optimal form. For example, both the auditorium and music rehearsal rooms are polygonal, for acoustic requirements. At the same time, the shaping of the building as “stones” generates exciting architectural spaces.

comments powered by Disqus