The Hub by Studio Integrate

The Hub by Studio Integrate

Architects: Studio Integrate
Design team: Mehran Gharleghi, Amin Sadeghy, Diana Araya, Tomasz Mlynarski
Location: Seattle, Washington, USA

The design of The Hub aims is to increase public space, keep and transform the stadium to a multipurpose sporting and festival space, and set the site up as an educational icon for local farming, recycling, and sustainable living.

Courtesy of studio Integrate

A surface covers the stadium, provides shelter, increases the total green surface area of the site, facilitates rain water harvesting, and creates a viewing platform. Connecting neighbours turns the site into a hub for the Seattle City Center. It connects 5th Avenue N. to The Experience Music Project, the Space Needle, Center House and International Fountain by a network of paths. The paths influence each other forming intersecting nodes and are computationally relaxed into an efficient minimal network connecting local landmarks through the site. The network divides the lower and upper surfaces creating program fields. Some fields become agricultural plots, others become hard scape, cafes, local food markets, public art platforms, or sport fields. Agricultural fields are supplied with nutrients through a water canal network, based on the shortest possible branching structure connecting them. The network collects, purifies, and reuses rain water while providing meandering waterways and waterfalls. New electric vehicle and bicycle stations allow people to easily move about the site and access various landmarks through the path system. The memorial wall is moved to a more dignified location in the north west portion of the site, and a mega plaza is shaped from it to the International Fountain.

Courtesy of studio Integrate

Courtesy of studio Integrate

Courtesy of studio Integrate

Courtesy of studio Integrate

Courtesy of studio Integrate

comments powered by Disqus