Markthuis by BARCODE Architects

Markthuis by BARCODE Architects

Architects: BARCODE Architects
Photography: Christian van der Kooij
Location: Belgium

Barcode Architects design for the extension and renovation of Markthuis is completed. The design is driven by the desire to optimize the daylighting in the house and the wish of the client to reserve a prominent place for his large collection of art and hunting trophies.

In order to maximize the spatial experience most of the interior walls are removed to remain with one open living space extending over the first two floors of the villa. Downstairs are comfortable spaces for receiving guests while on the upper first floor more intimate and private areas with an open plan kitchen, study, and lounge area are situated. A large atrium connects the two layers and provides space for an exclusive, double high exhibition wall with an impressive amount of artefacts. The wooden staircase is placed as a freestanding piece of furniture within the vide, on one side guided by a 6 meter tall piece of glass. The glazed element separates the kitchen and the entrance lobby from the rest of the house and offers exciting plays of light and shadow.

comments powered by Disqus